VOOR MEER INFORMATIE OVER BRABACON, KLIK HIER

barging for a green world

brab 1

40 miljoen minder vrachtautokilometers dankzij multimodaal vervoer in Brabant

Noord-Brabant blijft succesvol in multimodale oplossingen. IN 2014 nam het aantal containers dat multimodaal werd overgeslagen bij de Brabantse inland containerterminals – exclusief Moerdijk - toe met 95.000 TEU tot 660.000 TEU. Omgerekend ging zoveel lading over water en spoor dat 40 miljoen kilometers minder werden gereden door vrachtwagens.

Deze berekening vloeit voort uit de cijfers van Brabacon over 2014. Brabacon is het informeel netwerk van zeven ondernemingen met in totaal tien containerterminals in Brabant.
Behalve de 660.000 TEU aan multimodale overslag werd via de containerterminals ook nog ruim 105.000 TEU over de weg van het achterland via de terminals naar de zeehavens vervoerd of vice versa. De cijfers van de Brabantse containerterminals tonen aan dat Brabant een belangrijke draaischijf is tussen de mondiale en de Europese Logistiek.

brab 2

brabant overslag

Brabacon is een slim en krachtig netwerk van containerterminals (binnenvaart en spoor) in de
Nederlandse provincie Noord-Brabant.

Het netwerk van terminals van de Brabacon-leden is strategisch gespreid over Brabant en
heeft perfecte aansluitingen op de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen.

Brabacon verenigt de logistieke kracht van zeven innovatieve ondernemingen die met
duurzame, milieuvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige multi- en intermodale
vervoersoplossingen effectief het West-Europese achterland ontsluiten voor
internationaal opererende organisaties.

Over het MCA

MCA is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant. Sinds 1998 bevordert het MCA met veel succes de ontwikkeling van multimodale transporten door de provincie Noord-Brabant. Jaarlijks wordt meer dan een miljoen ton goederen multimodaal door Brabant vervoerd, gebruik makend van slimme combinaties van de weg, het spoor en het water.