budel 0000
Maandag 13 februari arriveerde het ms De Kempen als eerste containerschip bij de nieuwe containerterminal in Budel in de regio Weert-Cranendonck: Multimodale Terminal De Kempen. De terminal beschikt over een eigen trekker, een Reach Stacker en het schip is ook van de terminal. Exploitant van de terminal is Wetron Transport & Logistics Weert samen met Gebr. Versteijnen Tilburg. Directeur Paul Maas van Wetron: "De nieuwe terminal moet groeien naar een overslag van zo'n 10.000 containers voor bedrijven in regio. Dat is gelijk aan 20.000 vrachtwagenritten. Een besparing van 80 ritten per dag."

 

Op 22 december 2016 werd de terminal overgedragen door de gemeente Weert aan de exploitanten van de terminal, die is gerealiseerd met geld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie LimburWethouder Frans Kuppens van de gemeente Cranendonck ziet met de nieuwe haven onder meer kansen voor het binnenhalen van nieuwe bedrijven en voor Metalot in Budel-Dorplein. Kuppens: "Zeker met de A2, waarop het verkeer regelmatig vaststaat, is deze haven belangrijk voor de bereikbaarheid van Cranendonck. Daarnaast haalt ze een flink aantal vrachtwagenbewegingen van de weg."
De nieuwe multimodale haventerminal wordt op 3 april officieel geopend door gedeputeerden van de provincies Noord-Brabant en Limburg.
g en de gemeenten Budel en Weert.
De terminal ligt op de grens tussen de provincies Brabant en Limburg en vormt een draaischijf tussen de terminals van Brabant Intermodal en Limburg Blueports.
Wethouder Frans Kuppens van Cranendonck was ook getuige van de aankomst van het ms De Kempen. Hij is optimistisch voor de toekomst van de terminal: "Zeker met de A2, waarop het verkeer regelmatig vaststaat, is deze haven belangrijk voor de bereikbaarheid van Cranendonck. Daarnaast haalt ze een flink aantal vrachtwagenbewegingen van de weg."
De terminal wordt 3 april officieel geopend door gedeputeerden van de provincies Noord-Brabant en Limburg.

(bron: Eindhovens Dagblad (foto's van Youtube/ED))

budel 0001

 Voor een filmpje over de terminal De Kempen, klik hier.

Over MCA Brabant

MCA Brabant is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, een kennis- en netwerkorganisatie voor Brabant. MCA Brabant brengt bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bij elkaar en adviseert over multimodaal transport. Tevens signaleert MCA Brabant trends en ontwikkelingen op het gebied van multimodaal goederenvervoer, initieert en begeleidt multimodale initiatieven van marktpartijen, en vergaart, ontwikkelt en verspreidt kennis en informatie.