DSC 7238 headerHet Havenbedrijf Antwerpen ‘nieuwe of verbeterde mobiliteitsoplossingen voor het vrachtverkeer’. Kortom: de problemen met de interne logistiek in de Antwerpse haven vragen om meer input van inventieve plannen.

Wie vóór 11 augustus 2017 iets bedenkt, kan een projectvoorstel indienen en als het project wordt goedgekeurd, dan ligt per project een bedrag van 200.000 euro klaar. De criteria worden als volgt gewogen: de meerwaarde voor de haven van Antwerpen (30%), de technische kwaliteit van het voorstel (30%), duurzaamheid (20%) en de bekwaamheid om het project daadwerkelijk te realiseren (20%).


Dat het dreigt vast te lopen in de Antwerpse haven is deels een gevolg van de groeiende vervoersstromen, maar wordt mede veroorzaakt door de (geplande) wegwerkzaamheden in en rond de haven.

Voor meer informatie, lees hier de voorwaarden voor een voorstel.

 

 

Over het MCA

MCA is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant. Sinds 1998 bevordert het MCA met veel succes de ontwikkeling van multimodale transporten door de provincie Noord-Brabant. Jaarlijks wordt meer dan een miljoen ton goederen multimodaal door Brabant vervoerd, gebruik makend van slimme combinaties van de weg, het spoor en het water.