logo

Home Projectenoverzicht

Onderzoek naar digitale informatievoorziening rondom calamiteiten

Welke kansen zijn er om de digitale informatievoorziening rond calamiteiten, bottlenecks en stremmingen te verbeteren? Daarover gaat het afstudeeronderzoek van Jorrit Klein, student aan de Breda University of Applied Science (BUAS). Hij brengt met behulp van datatechnologie de huidige digitale informatiestroom in kaart en komt met gerichte verbeteringen aan de hand van een concrete case.

Jorrit Klein


Onderzoek naar de fall back scenario’s van Brabantse terminals

Werk aan Sluis Schijndel (still uit Youtube film Omroep Brabant)
MCA Brabant en LCA werken nauw samen in de ‘modal shift’ van goederenvervoer over de weg naar water en spoor. Dennis Kok, student aan de Breda University of Applied Science (BUAS) doet komende periode (afstudeer)onderzoek naar de fall back scenario’s van de Noord-Brabantse terminals. Hij brengt hiervoor brengt de bottlenecks in kaart en geeft aanknopingspunten voor verbetering. Het is een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van de Brabantse waterwegen.

Dennis Kok


Versteviging internationale samenwerking

Logistieke goederenstromen en JointCorridors leggen niet alleen belangrijke verbindingen binnen Noord-Brabant en Nederland. Ook in omringende landen en in Brussel is aan een stevig netwerk gebouwd via de partners van MCA Brabant, Provincie Noord-Brabant en de Havenbedrijven van Moerdijk en Rotterdam. Maar er is meer nodig om het internationale netwerk te verstevigen.

Plaatje Filmpje Moerdijk


Alle projecten >