Oud-bestuurslid van het MCA Guido Hayen is 21 mei op 74-jarige leeftijd plotseling overleden in zijn woonplaats Eersel, Noord-Brabant. Voor MCA Brabant heeft hij veel betekend. 

Drs. Guido Hayen (geboren 9 september 1940) was directeur strategie en externe betrekkingen bij Philips en ten tijde van de belangrijke reorganisatie 'Centurion' was hij de tekstschrijver en adviseur van Jan Timmer. Naast zijn latere werk voor het MCA bekleedde hij bestuurlijke functies bij ziekenhuizen in Brabant. Tevens was hij auteur van het boek 'God, geloof, geweld' (Vrede Op Aarde Voor De Mensen Van Goede Wil).

 

"Hij was een strateeg bij Philips", vertelt oud-directeur van het MCA John Hondebrink. "En hij was ook een strateeg voor het MCA. Zo was onder andere de beleidsnota 2010-2014 van zijn hand." Typische uitspraken van hem waren: "We kunnen en moeten soms het stoute jongetje zijn", "Het MCA is de luis in de pels" en "Never waste a good crisis". "In lijn met zijn Philips-strategie stelde hij dat de sense of urgency duidelijk gemaakt moest worden", aldus Hondebrink. "Hij was ook sterk in het relaties leggen met mensen die er toe doen, zoals ministers en gedeputeerden."
Oud-directeur en medeoprichter van het MCA Bert Hilberts vertelt dat Guido Hayen meteen vanaf de start bij het MCA werd betrokken. "Hij werd in 1997 door Rijkswaterstaat gevraagd om zonder last en ruggenspraak in het bestuur van het MCA zitting te nemen, naast Ies Keijzer - namens de Provincie - en André Schaart als onafhankelijk voorzitter - namens de EVO. (...) Tijdens de bestuursvergadering liet hij altijd een zeer kritisch geluid richting de diverse overheden horen en was zeer pragmatisch. In het dagelijks leven was Guido een beminnelijk man, een echte Bourgondiër, met roots in het Limburgse", aldus Bert Hilberts.
Guido was echtgenoot van Irene Hayen-Kiewit en Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij is in familiekring gecremeerd.

 

Over MCA Brabant

MCA Brabant is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, een kennis- en netwerkorganisatie voor Brabant. MCA Brabant brengt bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bij elkaar en adviseert over multimodaal transport. Tevens signaleert MCA Brabant trends en ontwikkelingen op het gebied van multimodaal goederenvervoer, initieert en begeleidt multimodale initiatieven van marktpartijen, en vergaart, ontwikkelt en verspreidt kennis en informatie.