ossspoor 1

Donderdag 28 mei vertrok om 12:30 uur van de Osse Overslag Centrale (OOC) de eerste trein van een nieuwe spoordienst tussen Oss en het West-Poolse Rzepin. Twee keer per week rijdt een rechtstreekse spoorshuttle in beide richtingen tussen OOC en Rzepin. Newhome Logistics biedt de dienst aan.

 

Vanuit Rzepin dat aan de westgrens van Polen ligt, is een groot deel van Polen goed per truck te bereiken. De verbinding is met slechts 12 uur transittijd en vaste vertrektijden de snelste treinverbinding tussen Nederland en Polen.

OOC terminals is met binnenschepen in het EGS-netwerk verbonden met de Rotterdamse haven en biedt daarmee mogelijkheden om maritieme lading via Oss naar Polen te transporteren of vice versa vanuit Polen naar Rotterdam of Antwerpen.

De dienst zal worden gereden door de private spoorwegonderneming Locon BV, die het hele traject met één loc en in één run kan uitvoeren.
In Oss sluit de belading op dinsdagen en donderdagen om 3 uur 's middags. De trein is dan de volgende dag om 6.00 uur in Polen. Inkomend uit Polen sluit de belading op vrijdagen en woensdagen om 16.00 uur met aankomst is Oss op de volgende dag om 7.00 uur. Er is al sprake van een derde wekelijkse shuttle.
(nieuws Nieuwsblad Transport en RailCargo Netherlands - de kaart is gelijk aan de kaart zoals OOC die presenteert met rode lijnen voor de spoorverbinding en de blauwe lijnen voor het vervoer per binnenschip naar en van de zeehavens; OOC biedt hiermee een unieke combinatie van binnenvaart en spoor)

Over MCA Brabant

MCA Brabant is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, een kennis- en netwerkorganisatie voor Brabant. MCA Brabant brengt bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bij elkaar en adviseert over multimodaal transport. Tevens signaleert MCA Brabant trends en ontwikkelingen op het gebied van multimodaal goederenvervoer, initieert en begeleidt multimodale initiatieven van marktpartijen, en vergaart, ontwikkelt en verspreidt kennis en informatie.