IMG 1889
Donderdag 12 maart was het programmateam BO MIRT (Bestuurlijk Overleg Meerjarenprogramma Infra-structuur, Ruimte en Transport) te gast bij de Inland Terminal Cuijk (ITC) van Van Berkel Logistics en bij Legro, producent van grondstoffen en substraten voor de groente teelt en een grote verlader van zowel bulk als containers.

Het programmateam bereidt de beslissingen voor van de BO MIRT en geeft uitvoering aan de besluiten. In het programmateam zitten vertegenwoordigers van de sectoren, van provincies en van het ministerie.

slider congres
“2019 is een constructief en positief jaar geworden met resultaten en een stevig fundament voor de volgende jaren. We zullen gepassioneerd en resultaatgericht doorgaan”, concludeerde MCA Brabant-directeur Hendrik-Jan van Engelen bij zijn openingsspeech van de eindejaarsbijeenkomst van de netwerkorganisatie, op 20 november op het terrein van Jan de Rijk Logistics in Roosendaal.

whkBehalve de renovatie en ombouw van Sluis 2 is voor Tilburg voorzien dat het Wilhelminakanaal tussen Vossenberg en Loven wordt opgewaardeerd (de zogenaamde fase 1,5). Dit zijn beide zeer ingrijpende projecten.

 

Cfoto MCA 4“Brabant blinkt uit in het vinden van oplossingen voor haar logistieke uitdagingen”, zei minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat tijdens de eindejaarsbijeenkomst van MCA Brabant, woensdag 20 november bij Jan de Rijk Logistics in Roosendaal.

Op het indrukwekkende bedrijfsterrein van Jan de Rijk Logistics kwamen 90 beslissers en bestuurders uit de Brabantse transport- en logistiekwereld en overheden bij elkaar om het bijna afgeronde jaar te evalueren en te netwerken.

markbuijsHet bestuur van MCA Brabant verwelkomt burgemeester van Oosterhout Mark Buijs als nieuw bestuurslid. Hij neemt de plaats in van oud-burgemeester van Roosendaal Jacques Niederer. MCA Brabant dankt Jacques Niederer voor zijn bijdragen aan het bestuur van de organisatie.

 

23Empel 1Sluis Empel in het Máximakanaal lag van woensdag 23 tot vrijdag 25 oktober stil. Twee dagen was de scheepvaart gestremd op het Máximakanaal. De vergrendeling van de noordelijke sluisdeur was defect. Circa 25 schepen lagen uiteindelijk te wachten voor de sluis.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is de sluis functioneel hersteld. Er moet nog een definitieve oplossing komen. “We hebben er met man en macht aan gewerkt om een voorlopige oplossing te vinden. Onze inzet was om de sluis in Empel snel weer te openen voor de wachtende schepen.”

cocreatiesessie bergambachtIn Bergambacht kwamen 9 en 10 maart 45 partijen bij elkaar uit de wereld van vervoerders, handels- en productie-bedrijven, terminals en havenbedrijven, belangen-organisaties en overheden om te bespreken hoe het verder moet met het logistieke systeem in Nederland. MCA Brabant was hierbij vertegenwoordigd door directeur Hendrik-Jan van Engelen.

4 studentenHet project van de studenten van de hbo-opleiding Logistiek bij Breda University of Applied Sciences is een zogeheten ‘minor’, een keuzevak in het examenjaar van de 4-jarige opleiding. In deze minor onderzoeken de studenten de mogelijkheden om de West-Brabant Corridor verder uit te bouwen en de e-JointCorridor te introduceren in de binnenvaart. dat laatste is een instrument ontwikkeld door NewWays Noord-Brabant, een programma in het thema Multimodaal van Logistics Community Brabant. MCA Brabant ondersteunt deze ontwikkeling.

Over MCA Brabant

MCA Brabant is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, een kennis- en netwerkorganisatie voor Brabant. MCA Brabant brengt bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bij elkaar en adviseert over multimodaal transport. Tevens signaleert MCA Brabant trends en ontwikkelingen op het gebied van multimodaal goederenvervoer, initieert en begeleidt multimodale initiatieven van marktpartijen, en vergaart, ontwikkelt en verspreidt kennis en informatie.