gerard

Algemeen directeur Gerard de Groot van A2B-online  werd bij het Spoorcongres 2017 in Tiel uitgeroepen tot ‘Spoorman van het Jaar 2017’.

De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend door het voorlichtingsbureau Rail Cargo in Rotterdam aan een ondernemer die zich sterk maakt voor de promotie van het spoorgoederenvervoer. Als directeur van de sterk groeiende shortsea-onderneming A2B-online – een dienst tussen Moerdijk en het Verenigd Koninkrijk – zette hij verschillende nieuwe spoorverbindingen op, onder andere tussen Moerdijk en Milaan.
Bij het Jaarcongres van MCA Brabant vertelde Gerard de Groot vorig jaar in Tilburg hoe hij de nieuwe logistiek heeft ingericht. “in Moerdijk zitten warehouses waar je iets mee kan. Deepsea en shortsea containers komen daar met barges en per trein aan. In de warehouses worden ze gepaletiseerd, folietje er omheen en in de container naar Engeland verscheept.” Gerard de Groot vindt het een groot voordeel dat Moerdijk buiten de drukte van de Rotterdamse haven ligt. “Ook de spooraansluiting in Moerdijk is (voorlopig) toereikend voor A2B. Er liggen drie sporen. Een grotere frequentie is nodig en over een paar jaar is uitbreiding van het spoor nodig in Moerdijk.”

Over MCA Brabant

MCA Brabant is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, een kennis- en netwerkorganisatie voor Brabant. MCA Brabant brengt bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bij elkaar en adviseert over multimodaal transport. Tevens signaleert MCA Brabant trends en ontwikkelingen op het gebied van multimodaal goederenvervoer, initieert en begeleidt multimodale initiatieven van marktpartijen, en vergaart, ontwikkelt en verspreidt kennis en informatie.