bolcom

Bol.com heeft een nieuw ‘fulfilment center’ gebouwd bij de haven in Waalwijk. Het werd vorige week geopend. Dit is het nieuwe logistieke centrum van Bol.com met een miljoen sku’s op voorraad (dat zijn voorraadbeheereenheden), 135.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een handling van 30.000 (!) producten per uur.

Voor 400 genodigden opende directeur Huub Vermeulen het centrum: “We wisten dat e-commerce groot zou worden, maar dat het zo groot zou worden als nu, hadden we niet verwacht.” Vanuit het ‘fulfilment center’ bedient Bol in de toekomst 8 miljoen klanten in Nederland en België.
Het pand staat vol lopende banden, handscanners en shuttlesystemen. Het meest opvallende is de samenwerking met PostNL. Het sorteerproces door de pakketbezorger gebeurt in hetzelfde pand. Het is de eerste keer dat PostNL inhouse het sorteerproces uitvoert.
Het nieuwe fulfilment center is gevestigd op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk.

Over MCA Brabant

MCA Brabant is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, een kennis- en netwerkorganisatie voor Brabant. MCA Brabant brengt bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bij elkaar en adviseert over multimodaal transport. Tevens signaleert MCA Brabant trends en ontwikkelingen op het gebied van multimodaal goederenvervoer, initieert en begeleidt multimodale initiatieven van marktpartijen, en vergaart, ontwikkelt en verspreidt kennis en informatie.