logo

Slider

markbuijsHet bestuur van MCA Brabant verwelkomt burgemeester van Oosterhout Mark Buijs als nieuw bestuurslid. Hij neemt de plaats in van oud-burgemeester van Roosendaal Jacques Niederer. MCA Brabant dankt Jacques Niederer voor zijn bijdragen aan het bestuur van de organisatie.

 

 

Mark Buijs heeft ook in Oosterhout speciale belangstelling voor de verbetering van de bereikbaarheid en efficiënter transport en stimuleert en versterkt samenwerking tussen gemeentes en transporteurs. Oosterhout heeft een strategische plaats voor multimodale mogelijkheden, gelegen tussen Tilburg en Rotterdam.

Mark Buijs werd in 1968 geboren in Herpt in de Brabantse gemeente Heusden. Hij was jaren ondernemer voordat hij in 1999 gemeenteraadslid werd in Heusden. Van 2006 tot 2013 was hij wethouder van ruimtelijke ordening, economische zaken en volkshuisvesting. In 2013 werd hij burgemeester in Boxtel. In december 2018 maakte hij de overstap naar de gemeente Oosterhout.
Als wethouder in Heusden hield hij zich met verkeer bezig en in die hoedanigheid kwam hij veel in contact met de transportsector. Contacten, die maken dat hij zich aangetrokken voelt tot het vakgebied. Hij heeft dan ook niet lang getwijfeld toen hij werd gevraagd voor het bestuur van MCA Brabant en heeft veel zin om aan de slag te gaan.