Myriam van den BroekMyriam van den Broek is op woensdag 1 april begonnen als opvolger van Martje van Zon die sinds de start van MCA Brabant het secretariaat heeft beheerd. Martje neemt in mei afscheid. 

De van oorsprong Haagse Myriam van den Broek is vertrouwd met het coördineren en beheren van een secretariaat.

Ze heeft door de jaren heen ervaring opgedaan als directiesecretaresse van onder andere TNO, NS Cargo en de gemeente Houten waar ze nu woonachtig is. Bij NS Cargo werkte ze samen met Cees van Elk, de huidige directeur van MCA Brabant. De periode dat ze werkte met het goederenvervoer omschrijft ze als 'een spannende tijd'. Ze was betrokken bij de oprichting van NDX Intermodal. Ze is derhalve ook bekend met het jargon dat in het goederenvervoer wordt gebruikt. "Ja, ook multimodaal vervoer is niet nieuw. Het MCA bevordert de combinatie van verschillende modaliteiten om goederen te vervoeren."
Myriam heeft man en een zoon van 13 en omschrijft zichzelf als 'proactief en recht-door-zee'. "Ik loop graag vooruit om hobbels uit de weg te ruimen en alles te regelen voor de organisatie waar ik voor werk. Ik heb gevoel voor humor, maar ben wel een Pietje-Precies."

 

Over MCA Brabant

MCA Brabant is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, een kennis- en netwerkorganisatie voor Brabant. MCA Brabant brengt bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bij elkaar en adviseert over multimodaal transport. Tevens signaleert MCA Brabant trends en ontwikkelingen op het gebied van multimodaal goederenvervoer, initieert en begeleidt multimodale initiatieven van marktpartijen, en vergaart, ontwikkelt en verspreidt kennis en informatie.