Media

 

Media overzicht

In dit overzicht laten we zien op welke manieren MCA Brabant zichtbaar is. Je vindt hier de meest recente nieuwsberichten, downloads van onze jaarverslagen, het strategisch plan en links naar onze video’s.

Downloads

Havenlocaties 2023

Benieuwd welke uitdagingen wij op de agenda hebben staan? Lees in de nieuwe uitgave van Havenlocaties over het MCA strategie- en actieplan.

Klik hier om de uitgave online te lezen, vanaf pagina 16 leest u over MCA.

 

Download

Havenlocaties 2022

De nieuwe editie van Havenlocaties Nederland is verschenen met vanaf pagina 24 een mooi artikel over de nieuwe projectontwikkelingen bij MCA Brabant. Lees de hele editie.

Jaarverslag Projecten 2021

Afgelopen jaar zijn we mooie nieuwe projecten gestart, bouwden we voort op bestaande initiatieven en gingen we nieuwe samenwerkingen aan. In het MCA Brabant jaarverslag 2021 lichten we een aantal projecten toe. Veel leesplezier!

Download

Strategisch plan 2020-2030

Tot 2018 stond ons werk vooral in het teken van bouwen aan nieuwe infrastructuur om meer goederenvervoer over water mogelijk te maken. Nu staan we voor de uitdaging om samen met onze partners te zorgen voor een betere benutting van de bestaande infrastructuur, met een focus op de vaarwegen. In ons strategisch beleidsplan 2020-2030 geven we hier inhoud aan.

 

Download

Jaarverslag Projecten 2020

In het MCA Brabant jaarverslag 2020 lichten we een aantal projecten toe.

Jaarverslag MCA Brabant 2020

Download

Video’s

Digitale Atlas MCA Brabant & LCB

MCA Brabant en LCB werken samen in het project Digital Data Square Zuid (DDSZ) aan de digitale atlas.

In deze video zie je de ontwikkelingen en mogelijkheden van de digitale atlas.

Grotere schepen belangrijk voor de binnenvaart

De Zuid Willemsvaart naar Veghel is een van de belangrijkste aanvoerroutes voor de binnenvaart in Noordoost en Zuidoost Brabant. MCA lobbyt ervoor dat we ook met grotere schepen op deze route kunnen varen.

Bekijk in de video waarom grotere schepen op de Zuid Willemsvaart belangrijk zijn voor de binnenvaart.

Ontwikkelingen in Tilburg

Deze video laat zien waarom de ontwikkelingen in o.a. de haven van Tilburg zo belangrijk zijn voor het multimodaal vervoer in Brabant en Europa.

Ontwikkelingen in de haven van Bergen op Zoom

Deze video toont een aantal hoogtepunten van de lopende projecten uit 2021.

Suikerbieten & modal shift

Suikerbieten worden weer over water vervoerd van de producenten naar de fabriek. Een doorbraak in de modal shift, de verschuiving van vervoer over de weg naar vervoer over water.

OCC terminals &
MCA Brabant

Directeur Hendrik-Jan van Engelen van MCA Brabant en directeur Eric Nooijen van OCC Terminals in Oss vertellen over multimodaal vervoer in, van en naar Brabant. Onder andere met multimodaal vervoer per schip van en naar de zeehavens of per trein van en naar Italië of verder naar Oost-Europa. Een uitzending die ook bij RTL te zien was.

Multimodale verbindingen

Logistieke goederenstromen en Joint Corridors leggen niet alleen belangrijke verbindingen binnen Noord-Brabant en Nederland. Ook in omringende landen en in Brussel is aan een stevig netwerk gebouwd via de partners van MCA Brabant, Provincie Noord-Brabant en de Havenbedrijven van Moerdijk en Rotterdam. Maar er is meer nodig om het internationale netwerk te verstevigen.

Strategisch plan 2020-2030

Tot 2018 stond ons werk vooral in het teken van bouwen aan nieuwe infrastructuur om meer goederenvervoer over water mogelijk te maken. Nu staan we voor de uitdaging om samen met onze partners te zorgen voor een betere benutting van de bestaande infrastructuur, met een focus op de vaarwegen.

The making of MCA Brabant videoclip 2020