logo

Slide Background Modified
Nieuws

NIEUWSBERICHT

MCA Brabant zoekt twee Projectmanagers

MCA Brabant is op zoek naar twee nieuwe collega's.

Zoek jij een baan in de dynamische (intermodale) transportsector en wil je een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame en innovatieve logistieke ontwikkelingen in de regio? Solliciteer dan naar de functie van

Projectmanager Modal Shift


Zoek jij een baan in de dynamische (intermodale) transportsector? Wil jij de samenwerking tussen Brabantse binnenhavens stevig op de kaart zetten? Solliciteer dan naar de functie van

Projectmanager Brabant Ports

NIEUWSBERICHT

Verplaatsing goederenvervoer naar water

Meer goederenvervoer over water in plaats van over de weg. Dat is goed voor de afname van de verkeersdrukte op de weg, de verkeersveiligheid en het terugdringen van CO2-uitstoot.
Om deze verplaatsing van goederenvervoer te versterken is er een modal-shift-maatregel van weg naar water aangekondigd in de “Goederenvervoeragenda”.
Met deze regeling kiest het kabinet voor het stimuleren van de verplaatsing van doorgaand goederenvervoer van de weg naar de binnenvaart (en het spoor).

Advies op maat

MCA Brabant kan beoordelen of jouw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie regeling en we bieden ondersteuning bij het indienen van een aanvraag.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Modal shift regeling
Lees alle informatie over de modal shift regeling hier.

NIEUWSBERICHT

Jaarverslag 2021

Klik op onderstaande foto om het jaarverslag 2021 te bekijken.

Afgelopen jaar zijn we mooie nieuwe projecten gestart, bouwden we voort op bestaande initiatieven en gingen we nieuwe samenwerkingen aan.
In het MCA Brabant jaarverslag 2021 lichten we een aantal projecten toe.
Veel leesplezier!

Jaarverslag 2021

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Multimodale ontwikkelingen Tilburg

Modal shift is belangrijker dan ooit, daarom zetten we hier, samen met o.a. BTT en Midpoint Brabant, zwaar op in.

Door gebruik te maken van modal shift gaan goederen niet alleen over de weg, maar ook over water en spoor naar het achterland.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

MCA Brabant Voorjaarsborrel geslaagd

Donderdag 19 mei was het zover, de MCA Voorjaarsborrel.
Na een ‘stormachtige’ start, waren we blij om iedereen weer live te ontmoeten op deze sfeervolle locatie.
De gezellige gesprekken en (hernieuwde) kennismakingen zien wij als een ‘magische’ verbinding voor de toekomst.
We kijken terug op een geslaagd event.


Bedankt voor uw komst!

NIEUWSBERICHT

Maak de modal shift

Maak jij als mkb’er uit de regio Tilburg/Waalwijk ook gebruik van de Rotterdamse haven voor de import en expert van goederen? Het vervoer van die goederen van en naar de haven gebeurt vaak via de weg. Dit kan efficiënter, duurzamer, sneller én zonder hinder. Hoe? Via de modal shift.

Bedrijven die de modal shift maken, kiezen voor vervoer via binnenvaart en per spoor in plaats van over de weg. Het is een uitstekende optie om goederen van en naar de Rotterdamse haven te vervoeren, maar ook naar andere havens, de rest van Europa en verder. MCA Brabant en Midpoint Brabant ondersteunen het Midden-Brabantse bedrijfsleven om de modal shift te verkennen en mogelijk te maken.

De voordelen van multimodaal transport

Met multimodaal transport – transport via spoor en binnenvaart - heb je als ondernemer geen last van chauffeurstekorten, files en oponthoud door geplande renovaties van het wegennet. Het is daarnaast flink duurzamer dan vervoer over de weg vanwege de aanzienlijk lagere CO2-uitstoot (50% in 2030, 95% in 2050). Het zorgt bovendien voor minder slijtage aan het wegennet, minder geluidshinder én het ondersteunt je duurzame imago. Via de modal shift richt je het logistieke proces uiterst efficiënt in, eventueel met de ondersteuning van een gespecialiseerde logistiek makelaar.

 

Advies op maat

MCA Brabant is een kennis- en netwerkorganisatie die zich inzet voor het multimodaal en duurzaam goederentransport in de provincie. Wij helpen je graag om ook binnen jouw bedrijf de modal shift te maken. We kunnen je ook adviseren over de aanvullende subsidiemogelijkheden die er zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op, wie weet maakt jouw bedrijf binnenkort ook de modal shift.

Midpoint Brabant is de schakel tussen bedrijven, overheid, onderwijs en maatschappij. Samen werken we aan een slimme, duurzame economische groei in Midden-Brabant. De regio Midden-Brabant is drie jaar op rij gekozen tot logistieke hotspot nr. 1 van Nederland. Dat komt o.a. door een uitstekende regionale multimodale infrastructuur, de juiste logistieke dienstverlening en samenwerking met lokale overheden.

NIEUWSBERICHT

Samen werken aan duurzaam multimodaal transport!

In Midden-Brabant werken overheden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners steeds meer samen aan een slimme, duurzame economische groei. Zo ook Midpoint Brabant en MCA Brabant, Zij richten zich samen op het stimuleren van multimodaal transport in de regio.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Subsidie voor versterking havenvoorzieningen

SPUK 1

Het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft een subsidie beschikbaar gesteld die bedoeld is voor het verbeteren van de havenvoorzieningen.  In de periode 2022 tot 2026 kan per projectaanvraag maximaal 1 miljoen gebruikt worden om de openbare infrastructuur te verbeteren.

MCA Brabant is blij met deze ontwikkeling en kan adviseren bij het maken van de plannen voor het verbeteren van de infrastructuur. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de mogelijkheden.

Bekijk hier het hele artikel..