logo

Slide Background Modified
Nieuws

NIEUWSBERICHT

Wereldwijde routeoptimalisatie-app Routescanner primeur voor MCA Brabant

Op de website van MCA Brabant staat voortaan de Routescanner. Deze routeoptimalisatie-app geeft inzicht in de (multimodale) transportmogelijkheden vanuit Noord-Brabant naar de rest van Europa en de wereld. De Routescanner is de opvolger van Navigate, dat ook ontwikkeld was door de Haven van Rotterdam. Met Routescanner is het mogelijk om via zee, barge of het spoor een route te bepalen vanuit Brabant, bijvoorbeeld de haven van Moerdijk, naar het Verenigd Koninkrijk of een andere bestemming in Europa of de wereld. Routescanner is ontwikkeld door het Havenbedrijf Rotterdam. MCA Brabant mag als eerste de Routescanner via haar kanalen delen. Daar zijn wij trots op!

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Start aanbesteding voor verplaatsing goederenvervoer naar water

Meer goederenvervoer over water in plaats van over de weg. Dat is goed voor de afname van de verkeersdrukte op de weg, de verkeersveiligheid en het terugdringen van CO2-uitstoot.
Om de verplaatsing van het goederenvervoer vanaf de weg te versterken, is er een modal shift-maatregel van weg naar water aangekondigd in de Goederenvervoeragenda1. Met deze regeling kiest het kabinet voor het stimuleren van de verplaatsing van doorgaand goederenvervoer van de weg naar de binnenvaart (en het spoor).

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Sluizen Schijndel en Helmond gestremd  

Sluis Schijndel in de Zuid-Willemsvaart is gestremd van 29 mei tot en met 19 juni wegens renovatie van de benedenhoofden. In Helmond zal de sluis eveneens worden gerenoveerd van 23 juni tot en met 16 juli.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Oud-directeur John Hondebrink overleden

Oud-directeur van MCA Brabant John Hondebrink is 30 april 2021 op 74-jarige leeftijd overleden. John Hondebrink was in 2009 de opvolger van MCA Brabant-oprichter Bert Hilberts en werd in december 2014 als directeur van MCA Brabant opgevolgd door Cees van Elk.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Jaarverslag MCA Brabant 2020

voorkant jaarverslag 2020Het Jaarverslag 2020 is beschikbaar door op de bovenstaande foto te klikken.
Een compact jaarverslag van een jaar waarin niets ging als verwacht. We weten het allemaal. In de woorden van directeur van MCA Brabant Hendrik-Jan van Engelen in zijn voorwoord van het jaarverslag: "In 2020 sloten we een periode af waarin we volop hebben gezaaid, mooie nieuwe projecten zijn gestart en wederom positieve resultaten hebben geboekt. We bepaalden onze koers voor de komende jaren in ons strategisch plan 2020-2030. En we zetten ook de eerste concrete stappen richting de uitvoering."

NIEUWSBERICHT

Digitalisering en Binnenhavens

Digitalisering kopie
(artikel van NVB-website)

Digitalisering is één van de thema’s in de strategische agenda. De NVB-leden hebben dit thema de hoogste prioriteit gegeven en verwachten van de NVB zowel een regierol als een visie op en kennisdeling over dit thema. Digitalisering en automatisering van processen in binnenhavens zijn van essentieel belang voor de realisatie van efficiënte logistieke knooppunten. Digitalisering biedt grote kansen voor binnenhavens. Binnenhavens kunnen de eigen processen efficiënter maken (zoals havengeld innen), de gebruikers van de havens beter bedienen (hoger service level) en op een andere manier grip krijgen op maatschappelijke doelen zoals verduurzaming (sturing).

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Real-time digitaal overzicht vertraagde Suez-schepen in Rotterdam  

Om de afhandeling in de Rotterdamse haven van de wegens de Suez-blokkade vertraagde zeeschepen te versnellen, hebben Havenbedrijf Rotterdam, Portbase en de vijf deepsea terminals een real-time digitaal overzicht van aankomsttijden ontwikkeld op www.portbase.com/suez. Hiermee worden transporteurs, verladers en andere marktpartijen actueel inzicht in de aankomsttijden van schepen geboden.

Lees meer...