logo

NIEUWSBERICHT

hj
Het bestuur van de Stichting MCA Brabant heeft per 1 januari 2018 Hendrik-Jan van Engelen benoemd als nieuwe directeur. Hij volgt Cees van Elk op, die sinds 1 januari 2015 leiding heeft gegeven aan MCA Brabant. 


Hendrik-Jan van Engelen (1969) is momenteel werkzaam als zelfstandig consultant in havens en logistiek. Tot september 2015 was hij commercieel directeur van Havenbedrijf Gent NV. Voordien was hij delivery manager bij Logica Nederland BV, general manager bij APM Terminals International en in de negentiger jaren van de vorige eeuw werkte hij bij P&O Nedlloyd en bij Cap Gemini. 


Hij begon zijn carrière in 1996 als IT-consultant na een studie voor civiel ingenieur aan de TU Delft waar hij zich specialiseerde in de Kustwaterbouw. Hij heeft sindsdien veel (internationale) werkervaring opgedaan zowel in het bedrijfsleven als bij (semi)overheden. In zijn loopbaan bekleedde hij diverse functies in het operationeel en commercieel management, meestal in relatie tot terminals en containervervoer. 

 


Hendrik-Jan van Engelen zal zich als nieuwe directeur van MCA Brabant inzetten om de professionele lijn van de organisatie ook de komende jaren voort te zetten. MCA Brabant is na de oprichting eind negentiger jaren uitgegroeid tot een factor van belang voor de modal shift in Brabant. Miljoenen tonnen lading zijn de afgelopen jaren over het water en per spoor van en naar Brabant gegaan, die over de weg waren vervoerd zonder de krachtige lobby van MCA Brabant in samenwerking met de provincie, het bedrijfsleven en Rijkswaterstaat. 

---------------------

Voor de pers:

Download hier het complete persbericht