logo

NIEUWSBERICHT

kerkhof meijHet bestuur van de Stichting MCA Brabant heeft donderdag 9 november afscheid genomen van twee prominenten: voorzitter Jan Kerkhof en lid van de Raad van Advies Peter van der Meij. Jan Kerkhof is als voorzitter van MCA Brabant opgevolgd door Jan-Renier Swinkels en de plek in de Raad van Advies van Peter van der Meij is inmiddels ingenomen door Anton van Beers. Omdat de nieuwe voorzitter al deel uitmaakte van het bestuur, is de plaats in het bestuur van MCA Brabant die vrijkomt, ingenomen door Jan Niederer, burgemeester van Roosendaal.

 


Zowel Jan Kerkhof als Peter van der Meij werd gezien als vertegenwoordiger van Veghel en omstreken. Een regio die het de afgelopen jaren bijzonder goed heeft gedaan.
Jan Kerkhof hield al in de MCActueel van augustus 2002 een warm pleidooi voor het MCA, dat destijds dreigde te worden opgeheven. In die tijd tekende hij ook voor de start van het project BERZOB. Zijn betrokkenheid ook als wethouder van Veghel en krachtige lobby richting Den Haag hebben een belangrijke rol gespeeld voor MCA Brabant.
Wat Jan Kerkhof namens de overheid deed, deed Peter van der Meij vanuit het bedrijfsleven. Peter van der Meij is een echte netwerker en was vanuit die hoek ook één van de pijlers waarop MCA rustte.

(op de foto boven: links Peter van der Meij, rechts Jan Kerkhof)

Van der Meij komt uitgebreid aan het woord in het filmpje over de ontwikkeling in Veghel:

filmpje