logo

NIEUWSBERICHT

emilehoogsteden
Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistics van Havenbedrijf Rotterdam, is toegetreden tot de Raad van Advies van MCA Brabant. Bij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen Havenbedrijf Rotterdam en MCA Brabant vertelde Emile Hoogsteden hoe belangrijk hij de relatie tussen de Rotterdamse haven en Brabant vindt: “Het slim verbinden van de haven van Rotterdam met Brabant zorgt voor een structureel hogere betrouwbaarheid van het multimodale transport en draagt daarmee bij aan de duurzame bereikbaarheid en groei van een van de belangrijkste logistieke hotspots in Nederland.”

Hoogsteden is bij Havenbedrijf Rotterdam commercieel verantwoordelijk voor containers (rederijen, terminals, empty depots, expediteuren en verladers), breakbulk (overig stukgoed zoals staal, papier, pulp, HLPC en gekoeld/gevroren groente en fruit, Automotive en RoRo) en logistics (weg, spoor, binnenvaart en achterland). Hij rapporteert direct aan de CEO. Een belangrijk deel van zijn werkzaamheden bestaat uit klant- en relatiemanagement in de ruimste zin van het woord en de samenwerking met lokale, nationale en internationale overheden. Daarnaast is Emile Hoogsteden bestuurslid bij Rotterdam Port Promotion Council, Bloklab en het Board Platform Buitenland Promotie Logistiek.
Voor hij in 2006 deze functie aanvaardde, werkt Hoogsteden bij APM Terminals, P&O Nedlloyd en ECT. Hij studeerde bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.