logo

NIEUWSBERICHT

Regio Tilburg-Waalwijk is voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland.

Op basis van de stemmen van de grote groep lezers van Logistiek.nl, de tien grootste logistiek dienstverleners en het expertpanel – waarvan de stemmen het zwaarst meewogen – is uiteindelijk de Logistieke Hotspot ranking van dit jaar tot stand gekomen met Tilburg-Waalwijk als grote winnaar en een top tien die gedomineerd wordt door Brabantse logistieke hotspots. Ronald Bakker, lid stuurgroep Midpoint Brabant Smart Logistics en wethouder economische zaken van de gemeente Waalwijk, is trots op de prolongatie van de logistieke hotspot nummer 1 positie van Tilburg-Waalwijk. “Dit succes is zeker ook te danken aan de unieke triple helix samenwerking van ondernemers, overheid en onderwijs in Midden-Brabant. Via Midpoint Brabant hebben we hier met z’n allen jarenlang structureel aan gewerkt.”
Jorn Versteijnen, lid stuurgroep Midpoint Brabant Smart Logistics en algemeen directeur van Versteijnen Logistics in Tilburg, vult aan: “Het is een groot compliment dat niet alleen het expertpanel maar ook de nieuwsbriefabonnees van Logistiek.nl Tilburg-Waalwijk hoog waarderen. Een teken dat onze integrale benadering van slimme en duurzame logistiek haar vruchten afwerpt.”

De meeste stemmen

Alleen regio Venlo-Venray slaagde er in de historie van de verkiezing eerder in om drie keer achter elkaar te winnen. Een panel van 32 logistiek vastgoed-experts gaf dit jaar Tilburg-Waalwijk de meeste stemmen in de drie belangrijkste criteria van deze verkiezing: beschikbaarheid personeel, beschikbaarheid bouwgrond en medewerking overheid. Ook kreeg Tilburg-Waalwijk de meeste voorkeurstemmen bij de andere zeven criteria: motivatie personeel, infrastructuur, bereikbaarheid van logistieke hotspots, duurzaamheid en de best presterende nationale e-fulfilment hotspotregio, de nationale distributie hotspotregio en crossborder e-fulfilment hotspot.

De top tien bestaat uit:
1 Tilburg-Waalwijk
2 West-Brabant
3 Venlo-Venray
4 Eindhoven-Helmond
5 A12 Corridor (Lansingerland-Zoetermeer-Zuidplas-Waddinxveen)
6 Almere-Lelystad-Zeewolde
7 Oss-Veghel-’s-Hertogenbosch
8 Zuid-Limburg (Maastricht-Heerlen-Sittard-Geleen)
9 Arnhem-Nijmegen
10 Rivierenland (Tiel-Geldermalsen-Zaltbommel).