logo

NIEUWSBERICHT

Maak jij als mkb’er uit de regio Tilburg/Waalwijk ook gebruik van de Rotterdamse haven voor de import en expert van goederen? Het vervoer van die goederen van en naar de haven gebeurt vaak via de weg. Dit kan efficiënter, duurzamer, sneller én zonder hinder. Hoe? Via de modal shift.

Bedrijven die de modal shift maken, kiezen voor vervoer via binnenvaart en per spoor in plaats van over de weg. Het is een uitstekende optie om goederen van en naar de Rotterdamse haven te vervoeren, maar ook naar andere havens, de rest van Europa en verder. MCA Brabant en Midpoint Brabant ondersteunen het Midden-Brabantse bedrijfsleven om de modal shift te verkennen en mogelijk te maken.

De voordelen van multimodaal transport

Met multimodaal transport – transport via spoor en binnenvaart - heb je als ondernemer geen last van chauffeurstekorten, files en oponthoud door geplande renovaties van het wegennet. Het is daarnaast flink duurzamer dan vervoer over de weg vanwege de aanzienlijk lagere CO2-uitstoot (50% in 2030, 95% in 2050). Het zorgt bovendien voor minder slijtage aan het wegennet, minder geluidshinder én het ondersteunt je duurzame imago. Via de modal shift richt je het logistieke proces uiterst efficiënt in, eventueel met de ondersteuning van een gespecialiseerde logistiek makelaar.

 

Advies op maat

MCA Brabant is een kennis- en netwerkorganisatie die zich inzet voor het multimodaal en duurzaam goederentransport in de provincie. Wij helpen je graag om ook binnen jouw bedrijf de modal shift te maken. We kunnen je ook adviseren over de aanvullende subsidiemogelijkheden die er zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op, wie weet maakt jouw bedrijf binnenkort ook de modal shift.

Midpoint Brabant is de schakel tussen bedrijven, overheid, onderwijs en maatschappij. Samen werken we aan een slimme, duurzame economische groei in Midden-Brabant. De regio Midden-Brabant is drie jaar op rij gekozen tot logistieke hotspot nr. 1 van Nederland. Dat komt o.a. door een uitstekende regionale multimodale infrastructuur, de juiste logistieke dienstverlening en samenwerking met lokale overheden.