logo

Slide Background Modified
Projecten

NIEUWSBERICHT

Eerste stap samenwerking Brabantse binnenhavens gemaakt

Vlak voor de start van de zomervakantie, heeft MCA Brabant deelgenomen aan een middagsessie georganiseerd door de gemeente Bergen op Zoom.
Samen met de bedrijven Cargill, Essers, BTT, Lamb Weston Meijer, Sabic, Lineage, OCT en de gemeenten Waalwijk, Tilburg, Oosterhout en Bergen op Zoom,
hebben we een goede eerste stap gemaakt voor een samenwerking tussen alle Brabantse Binnenhavens (West, Midden en Noord- en Zuidoost).

 

Goed voorbeeld doet volgen

Een van de gastsprekers deze middag was Daan Schalck, CEO NorthSeaPort. Daan Schalck heeft alle aanwezigen meegenomen in de totstandkoming van de havensamenwerking tussen de Zeeuwse en Vlaamse gemeenten. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld voor de beoogde samenwerking tussen de Brabantse Binnenhavens.
Hendrik-Jan van Engelen, directeur MCA Brabant, vertelt meer over de uitdagingen voor de komende tijd: meer gebruik maken van modal-shift en het belang van een integrale afstemming tussen de Brabantse Binnenhavens.
De binnenhavens zijn het belangrijkste knooppunt in het multimodale transportsysteem, onderlinge samenwerking en afstemming is hierbij van groot belang.
Met ons project Brabant Ports dragen we bij aan de verdere samenwerking tussen de Brabantse Binnenhavens.
Meer informatie over Brabant Ports lees je binnenkort op onze website.

NIEUWSBERICHT

Onderzoek naar digitale informatievoorziening rondom calamiteiten

Welke kansen zijn er om de digitale informatievoorziening rond calamiteiten, bottlenecks en stremmingen te verbeteren? Daarover gaat het afstudeeronderzoek van Jorrit Klein, student aan de Breda University of Applied Science (BUAS). Hij brengt met behulp van datatechnologie de huidige digitale informatiestroom in kaart en komt met gerichte verbeteringen aan de hand van een concrete case.

Lees meer...
Jorrit Klein

NIEUWSBERICHT

Onderzoek naar de fall back scenario’s van Brabantse terminals

Werk aan Sluis Schijndel (still uit Youtube film Omroep Brabant)
MCA Brabant en LCA werken nauw samen in de ‘modal shift’ van goederenvervoer over de weg naar water en spoor. Dennis Kok, student aan de Breda University of Applied Science (BUAS) doet komende periode (afstudeer)onderzoek naar de fall back scenario’s van de Noord-Brabantse terminals. Hij brengt hiervoor brengt de bottlenecks in kaart en geeft aanknopingspunten voor verbetering. Het is een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van de Brabantse waterwegen.

Lees meer...
Dennis Kok

NIEUWSBERICHT

Get Ahead in Europe

In 2017 startten de gemeenten Tilburg en Waalwijk in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam een nieuw samenwerkingsverband onder de naam ‘Get ahead in Europe’.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Versteviging internationale samenwerking

Logistieke goederenstromen en JointCorridors leggen niet alleen belangrijke verbindingen binnen Noord-Brabant en Nederland. Ook in omringende landen en in Brussel is aan een stevig netwerk gebouwd via de partners van MCA Brabant, Provincie Noord-Brabant en de Havenbedrijven van Moerdijk en Rotterdam. Maar er is meer nodig om het internationale netwerk te verstevigen.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Vaarweginformatie

Vaarweginformatie toont actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg, zoals geopende bruggen, werkzaamheden en beschikbare ligplaatsen in havens.
Informatie waarmee schippers en weggebruikers hun reis en aankomst beter kunnen plannen, met minder hinder en ergernis en zonder onnodig brandstofverbruik en uitstoot van uitlaatgassen.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Stimuleringsregeling Modal Shift: containers van weg naar binnenvaart

MCA Brabant ondersteunt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Noord-Brabant bij de uitrol van de stimuleringsregeling Modal Shift. Doelstelling van deze regeling is om tweeduizend containers per dag van de weg te halen en naar de binnenvaart te shiften. MCA Brabant treedt op als regionale logistieke makelaar om dit tot uitvoering te brengen.

Lees meer...