logo

Projecten
Slider

NIEUWSBERICHT

Versteviging internationale samenwerking

Logistieke goederenstromen en JointCorridors leggen niet alleen belangrijke verbindingen binnen Noord-Brabant en Nederland. Ook in omringende landen en in Brussel is aan een stevig netwerk gebouwd via de partners van MCA Brabant, Provincie Noord-Brabant en de Havenbedrijven van Moerdijk en Rotterdam. Maar er is meer nodig om het internationale netwerk te verstevigen.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Kademuren

Er zijn in Brabant nog veel kansen voor modal shift. Hiervoor staan de bestaande terminals opgesteld maar soms is er ook maatwerk nodig voor specifieke grote stromen.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Stimuleringsregeling Modal Shift: containers van weg naar binnenvaart

MCA Brabant ondersteunt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Noord-Brabant bij de uitrol van de stimuleringsregeling Modal Shift. Doelstelling van deze regeling is om tweeduizend containers per dag van de weg te halen en naar de binnenvaart te shiften. MCA Brabant treedt op als regionale logistieke makelaar om dit tot uitvoering te brengen.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Ontwikkelen en stimuleren Joint corridors

MCA Brabant en LCB werken nauw samen bij de ontwikkeling van Joint Corridors door Brabantse verladers en vervoerders. Deze is onderdeel van het landelijke Lean & Green Off-Road programma van de Topsector Logistiek.

Lees meer...