logo

Slide Background Modified
Projecten

NIEUWSBERICHT

Onderzoek naar de fall back scenario’s van Brabantse terminals

Werk aan Sluis Schijndel (still uit Youtube film Omroep Brabant)
MCA Brabant en LCA werken nauw samen in de ‘modal shift’ van goederenvervoer over de weg naar water en spoor. Dennis Kok, student aan de Breda University of Applied Science (BUAS) doet komende periode (afstudeer)onderzoek naar de fall back scenario’s van de Noord-Brabantse terminals. Hij brengt hiervoor brengt de bottlenecks in kaart en geeft aanknopingspunten voor verbetering. Het is een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van de Brabantse waterwegen.

Lees meer...
Dennis Kok

NIEUWSBERICHT

Get Ahead in Europe

In 2017 startten de gemeenten Tilburg en Waalwijk in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam een nieuw samenwerkingsverband onder de naam ‘Get ahead in Europe’.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Versteviging internationale samenwerking

Logistieke goederenstromen en JointCorridors leggen niet alleen belangrijke verbindingen binnen Noord-Brabant en Nederland. Ook in omringende landen en in Brussel is aan een stevig netwerk gebouwd via de partners van MCA Brabant, Provincie Noord-Brabant en de Havenbedrijven van Moerdijk en Rotterdam. Maar er is meer nodig om het internationale netwerk te verstevigen.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Vaarweginformatie

Vaarweginformatie toont actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg, zoals geopende bruggen, werkzaamheden en beschikbare ligplaatsen in havens.
Informatie waarmee schippers en weggebruikers hun reis en aankomst beter kunnen plannen, met minder hinder en ergernis en zonder onnodig brandstofverbruik en uitstoot van uitlaatgassen.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Stimuleringsregeling Modal Shift: containers van weg naar binnenvaart

MCA Brabant ondersteunt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Noord-Brabant bij de uitrol van de stimuleringsregeling Modal Shift. Doelstelling van deze regeling is om tweeduizend containers per dag van de weg te halen en naar de binnenvaart te shiften. MCA Brabant treedt op als regionale logistieke makelaar om dit tot uitvoering te brengen.

Lees meer...

NIEUWSBERICHT

Onderzoek naar digitale informatievoorziening rondom calamiteiten

Welke kansen zijn er om de digitale informatievoorziening rond calamiteiten, bottlenecks en stremmingen te verbeteren? Daarover gaat het afstudeeronderzoek van Jorrit Klein, student aan de Breda University of Applied Science (BUAS). Hij brengt met behulp van datatechnologie de huidige digitale informatiestroom in kaart en komt met gerichte verbeteringen aan de hand van een concrete case.

Lees meer...
Jorrit Klein

NIEUWSBERICHT

Ontwikkelen en stimuleren Joint corridors

MCA Brabant en LCB werken nauw samen bij de ontwikkeling van Joint Corridors door Brabantse verladers en vervoerders. Deze is onderdeel van het landelijke Lean & Green Off-Road programma van de Topsector Logistiek.

Lees meer...