logo

Slide Background Modified
Projecten

Versteviging internationale samenwerking

Logistieke goederenstromen en JointCorridors leggen niet alleen belangrijke verbindingen binnen Noord-Brabant en Nederland. Ook in omringende landen en in Brussel is aan een stevig netwerk gebouwd via de partners van MCA Brabant, Provincie Noord-Brabant en de Havenbedrijven van Moerdijk en Rotterdam. Maar er is meer nodig om het internationale netwerk te verstevigen.

MCA Brabant heeft als doel om als schakel te fungeren in dit internationale netwerk en de verbindende factor te zijn tussen Brabantse marktpartijen en overheden (gemeenten) in het kader van multimodale verbindingen, duurzaamheid en mogelijke Europese projecten. Wanneer het internationale netwerk sterker wordt, groeit ook de continuïteit voor de goederenstromen. Naast het versterken van de internationale banden, is er ook focus op samen innoveren en kennisdeling, juist ook over landsgrenzen heen.

Projecten die de verbindende rol van MCA Brabant illustreren zijn:

1. Ondersteunen internationaal netwerk van partners
a. België
b. Nord Rhein Westfalen, Duitsland
c. Europese Commissie

2. Herziening Ten-T netwerk
a. Ondersteunen PNB met lokale kennis en expertise.
b. Toevoegen Tilburg en Wilhelminakanaal aan het kernnetwerk
c. Toevoegen Maximakanaal/Zuid Willemsvaart aan het kernnetwerk

Op bijgevoegd filmpje wordt ingegaan op de internationale kansen voor Brabant door o.a. Caroline Nagtegaal – van Doorn, Europarlementariër, Paul Goris, President Europese Barge Unie en Raad van Bestuur MCA, en Hendrik-Jan van Engelen, Directeur MCA Brabant.